A hónap Brixtonosa - Robert

Besorolás nélkül, 2021. 04. 29.

„Szlovákiában születtem a főváros, Pozsony közelében. 7 éves voltam, amikor Ausztirába költöztünk. Szabadidőmben szeretek drónokat vezetni, természetfotókat és time-lapse videókat csinálni a DSLR-emmel, és most kezdtem el vitorlázó repülést.“

1. Ha egy szóban kéne elmondanod, hogy miért motorozl, akkor mi lenne az?

"Boldogság. Nagyon sok időt töltök autóban a munkába járás miatt és rengeteg időt az irodában, szóval a motorozás adja meg az egyensúlyt az életembe."

2. Mi volt a Brixtonokban az, ami felkeltette az érdeklődésedet?

"Mire 15 éves lettem, már rengeteg élményt szereztem az 50-es motorokon. 10 évvel később úgy gondoltam, hogy miért ne adnék neki még egy esélyt. Rövid keresgélés után szembe jött velem egy Brixton az interneten. A Cafe-racer stílus azonnal megragadott engem, és amikor megláttam az árat tudtam, hogy ez a motor kell nekem."

3. Milyen Brixtont használsz most? Mi a kedvenc dolgod vele kapcsolatban?

"Be kell valanom, a mostani Brixtonom már a második – előző évben egy Sunrayem volt, most egy fekete Cromwell boldog tulajdonosa vagyok. Amit a legjobban szeretek benne, az a matt fekete – fényes fekete tank, meg természetesen a motor hangját. A fekete a kedvenc színem, akárhányszor ránézek a motoromra, ebben csak megerősítést nyerek."

4. Mióta motorozol?

"Ez a második évem 125-ös motoron."

5. Mi a legőrültebb utazás, amire valahol elmentél? Hova tervezel menni legközelebb? 

"Egy napos téli napon úgy döntöttem, hogy nyeregbe pattanok, mert már nem tudok tovább várni. -2 fokos hőmérsékletben 10 km utűn döntöttem úgy, hogy visszafordulok, mivel már nem éreztem az újaimat egyáltalán – de megérte. A következő út amit tervezek az ettől hosszabb. A Grossglockneri magas alpoki utakra terveszek menni tavasszal vagy kora nyáron. Ez egy 48 km hosszú út rengeteg emelkedővel, egészen 2500 tengerszintfletti magasságig."

6. Mi volt a legtávolabbi hely, ahova a Brixtonoddal utaztál?

"Előző nyáron Ausztria egyik végéből a másik végéig mentem, néhol autópályán. A teljesen utazás aznap kb. 300 km volt. A kezem és a hátam megfájdult tőle, de teljesen megérte!"

7. Mi a legszebb hely, ahol jártál a Brixtonoddal?

"Egészen mostanáig biztosan a Wachau-völgy Ausztiában – a Duna mentén terül el és gyönyörű hegyvidéki kilátás van."

8. Tengarpart mentén vagy hegyvidéki utakon utaznál szívesebben?

"Ez egyszerű. Ha közelebb élnek a tengerhez, akkor azt választanám. Mivel Ausztriában élek ezért a hegyvidéki utakat választom."

9. Mi a legjobb hely, ahol kifogynál az hajtóanyagból?

Bármilyen hely jó lenne, mivel mindenki megállna megkérdezni, hogy milyen motor ez, valaki biztosan hozna egy kis hajtóanyagot. A Brixton mágnesként vonzza az idegeneket!